Enten, Tatoeëren en Ringen

Enten:

Het gezamenlijk laten enten van hoenders en dergelijke kan vie de vereniging georganiseerd worden. Wilt u hier meer over weten, neem dan contact op met José Grolleman, tel. 06-41810845.

Ook de konijnen kunnen gezamenlijk worden geent via onze vereniging. Hiervoor worden twee of drie dagen gepland (data in 2019 zijn nog nader te bepalen), waarop een dierenarts bij de fokkers langsgaat, of waarop de dierenarts langs verzamelpunten komt waar de dieren geent kunnen worden. De fokker dient vooraf het entformulier te downloaden en in te vullen. De dierenarts ondertekent het formulier na afloop, waarmee het entbewijs geldig wordt. Het is verstandig om het originele entbewijs goed te bewaren en direct enkele kopieen te maken (inscannen of echte kopieen), als je konijnen wilt insturen op een show, kan je een kopie entbewijs meesturen.

Hier vind je het entbewijs in Word.

Hier vind je het entbweijs in PDF.

Ringen:

Ook ringen (KLN/NBS) zijn te bestellen via de vereniging. Hiervoor is Jose Grolleman de contactpersoon binnen de vereniging. Haar contactgegevens vind je op de bestuurspagina onder tentoonstellingsbestuur.

Je kan ook een account aanmaken via digiring (https://apps.kleindierliefhebbers.nl/digiring/), hiermee is het mogelijk online ringen te bestellen. 

Tatoeëren konijnen:

Het tatoëren van konijnen vindt zoals we gewend zijn plaats op de eerste maandag van de maand bij Arend Zwep thuis (in juni 2e maandag van de maand ivm pinksteren). Aanvang 19:00 uur. Beide tatoeerders zijn dan aanwezig, Arend Slendebroek tatoeert met de dwergentang en die tang is dan dus ook aanwezig.

Wij kunnen ons echter voorstellen dat je als fokker in verband met RHD (wat nog steeds heerst) liever een aparte afspraak maakt voor het tatoeëren. Dat kan ook, de tatoeerder kan eventueel in overleg dan bij je langskomen. 

Wil je een afspraak maken en je konijnen laten tatoeëren met de gewone tang, neem dan contact op met Arend Zwep via telefoonnummer 038-3321834.  

Wil je een afspraak maken en fok je dwergkonijnen die je wilt laten tatoeëren met onze dwergentang? Neem dan contact op met Arend Slendebroek. Zijn telefoonnummer is 06-29352406.

De kosten van het tatoeëren zijn € 0,50 per dier.

 

 
What do you want to do ?
New mail