Hanzeshow 2016

Hanzeshow 2016                                            

Update 05-12: De vogelgriep heerst nog altijd, drie bedrijven zijn inmiddels geruimd en nog steeds worden wilde vogels gevonden. Om deze reden is de kans heel klein geworden dat pluimvee en watervogels alsnog wordt toegestaan op de Hanzeshow en hebben we alle inzenders van pluimvee en watervogels ingelicht dat de Hanzeshow zo goed als zeker zonder die diergroepen zal worden gehouden. Heel erg jammer, we hadden 1.191 inschrijvingen (een bomvolle zaal dus), ontzettend veel grote hoenders, maar ook de watervogels en siervogels waren heel goed vertegenwoordigd. Maar liefst 80 ingeschreven wyandottes..... Maar goed, het is helaas niet anders. 

Het goede nieuws is dat de show wel doorgaat, en toch nog met 769 dieren. Een groot deel konijnen, maar ook 102 cavia's en meer dan 60 oorspronkelijke duiven. De afhaalkaarten worden deze week voorbereid en verstuurd. Iedereen tot ziens op de Hanzeshow, als inzender of anders als bezoeker!

Update 30-11: De sluitingsdatum is vastgesteld op donderdag 1 december, 20:00 uur. Wil je nog last-minute inschrijven, doe het dan per mail, je kan een foto van je inschrijfformulier doorsturen of om het nog makkelijker te maken, ook whatsappen naar 06-10881365.  Je krijgt altijd een bevestiging van je inschrijving terug..

Ten aanzien van de vogelgriep hebben we nauw contact met de KLN en de NVWA en proberen we u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. De Hanzeshow gaat door, hopelijk met pluimvee en watervogels, indien dit uiteindelijk toch niet mag, dan krijgen die inzenders hun inschrijfgeld terug.

Update 21-11

Door alle onduidelijkheid rondom de vogelgriep hebben we als bestuur besloten de sluitingstermijn voor de Hanzeshow wat op te schuiven. Je kan nu nog inschrijven tot minimaal 30 november.

Hopelijk met pluimvee en watervogels...

Update 16-11

Vanavond op de bestuursvergadering is besloten dat ondanks de toestanden rondom de vogelgriep de Hanzeshow doorgaat! Mocht het tentoonstellingsverbod voor pluimvee en watervogels nog gelden rond 16 & 17 december, dan zal de show in afgeslankte vorm doorgaan met konijnen, cavia's, kleine knagers, oorspronkelijke duiven en sierduiven.
Een show zonder de pluimvee en watervogels is niet af, dat realiseren wij ons ook, maar helemaal aflasten vinden wij zonde. Bovendien kan het ook zo zijn dat het tentoonstellingsverbod tegen die tijd is opgeheven.

Dus serama & hoender en watervogel fokkers, de dieren kunnen "gewoon" ingestuurd worden. Mogen het verbod toch nog gelden, dan krijg je je inschrijfgeld terug. Of je kan ervoor kiezen bij inkooien te betalen.

Bij het inkooien zullen wij als organisatie extra hygienische maatregelen nemen.
Hopelijk allemaal tot ziens op de Hanzeshow, aan ons zal het niet liggen!

Update 15-11: Op dit moment (15-11) geldt een landelijk tentoonstellingsverbod voor pluimvee en watervogels. Het is nu nog onduidelijk of dit ook het geval zal zijn op 16 & 17 december. Blijf dus vooral insturen als je dat al van plan was. Het bestuur staat in nauw contact met het hoofdbestuur van de KLN, zodra meer bekend is over het verbod op tentoonstellen van pluimvee, kan je het hier lezen.

Mocht het zo zijn dat op 16 en 17 december het verbod nog steeds geldt, dan is één van de opties dat de tentoonstellingen alleen doorgaat voor diergroepen waarvoor het verbod niet geldt. Uiteraard willen we dat liever niet, maar het is één van de opties die wij nu onderzoeken.

Hopelijk gaat alles toch nog goed, en zijn de kippen en watervogels "gewoon" welkom op de Hanzeshow...

====================

Op 16 & 17 december is het weer zover, de 29ste Hanzeshow.

Een mooie zaal, prima temperatuur in de zaal, goede parkeergelegenheid, goed bereikbaar van de N50, goede verzorging van de dieren en een uitgebalanceerd keurmeesterkorps.

Wij hebben er weer zin in!!! Jullie ook?

Het vraagprogramma is er al en als PDF beschikbaar via deze link

Wil je het als Word-document, klik dan op deze link

Het inschrijfformulier kan je als Word-document hier downloaden

Het inschrijfformulier kan je als PDF hier downloaden

poster