Verslag Hanzeshow 2015

Verslag Hanzeshow 2015                         

 

Het zit er weer op, de Hanzeshow 2015 is weer voorbij. Na een jaar met vogelgriep en dus geen show, en nu weer de dreiging van een konijnenvirus was het in de voorbereiding best spannend. We hadden contact met KLN en met de dierenarts, en gelukkig, het konijnenvirus bleek wel mee te vallen en dus kon alles doorgaan. Maar liefst 1.094 dieren waren in de KHC-hal te bezichtigen, traditioneel was de grootste groep de konijnen, met 602 dieren. Met name de 7-rassen waren heel goed vertegenwoordigd, een groep van 62 alaska’s, waar zie je dat tegenwoordig nog? In totaal waren er 124 dieren van de 7-rassenclub te zien.

Ook van de serama’s een mooie grote groep, en zo’n 90 siervogels die op de districtshow van de DFKP-club afkwamen. Over het aantal cavia’s was het bestuur ook prima tevreden, 91 stuks maar liefst, waar zie je zo’n aantal cavia’s nog bij elkaar?

Dan de keuring, om half negen wist iedere schrijver/drager bij wie die ingedeeld was en kon het feest beginnen. En het duurde helemaal niet zo heel lang voordat de eerste U viel, een guineaduif van Maarten Vierhout. Even daarna deelde keurmeester Van Riessen de tweede U uit aan een imposante Pommerse gans van Wout van Dijk. Beide groepen dieren waren net niet groot genoeg voor een hoofdereprijs, maar gelukkig waren de fokkers wel bij de prijsuitreiking aanwezig.

De mooiste kwartel was voor Dhr Zeldenrust met een Japanse kwartel, predikaat F96, de mooist lach- of diamantduif was voor, wie anders, Leon van Werven met een lachduif, wildkleur isabel.

Bij de grote hoenders werd een Barnevelder van H. A. Bouwmeester de winnaar met een F96 predikaat.

De derde U viel bij de Dwerghoenders, een Antwerpse baardkriel van H. Eshuis, een prachtig dier.

Dan de cavia’s, daar keurmeesters Swaap en Verrijdt die bij de eindkeuring de mooiste uitkozen en ook hier een U voor een Alpaca driekleur van Manuela Eilander. Wat een moeite moet je ervoor doen om de vachtconditie zo in orde te houden, een terechte winnaar dus!.

Dit jaar waren ook de kleine knagers weer aanwezig op de Hanzeshow, 20 stuks maar liefst, en ook in goede kwaliteit. Een Syrische hamster van Comb. Bennink-Schilder ging er hier met de prijs vandoor.

Dan de konijnen, zoals gezegd de grootste groep, en hier veel dieren van goede kwaliteit. Een witte van hotot, een Franse hangoor, een witte rex, een alaska, allemaal hielden ze het een tijdje vol op de eindkeuring, maar uiteindelijk werd een thuringer van A. Oosterbroek de één-na-mooiste en werd een prachtige Parelfeh van Geert Paasman de mooiste van het geheel.

Op hier en daar een detail na is de show verder prima verlopen, zowel op de vrijdag als de zaterdag veel publiek en kijken we als bestuur tevreden terug op de show.

De volledige catalogus is te vinden op onze site onder “Showuitslagen”, foto’s vind je onder “Foto’s”.