15 aug 2015: Oogstdag op Kampereiland

15 aug 2015: Oogstdag op Kampereiland: veel publieke belangstelling!!!                          

De Oogstdag is een evenement wat al voor de 20ste keer is georganiseerd, en onze vereniging was dit jaar voor het eerst ook present met een stand.

Het weer was 's ochtends om zeven uur dramatisch, alleen maar regen, maar toen we startten met de opbouw van de stand was er een stralend zonnetje. Het is gelukkig de hele dag ook drooggebleven, in Kampen en IJsselmuiden regende het wel pijpestelen...

Voor de aankleding van de stand hadden we nieuwe folders laten maken van de vereniging, en ook was het promotiemateriaal wat bijgewerkt, daar waar nodig. En.. uit alle diergroepen waren wat dieren aanwezig om de stand wat op je vrolijken. We hadden een trio Brahma's van Peter Kuijs, een trio Faverolles van Maaike Vahl en een trio Hollandse Kuifhoenders van de familie van Lenthe. Met name de faverolles voelden zich prima op het gemak, beide hennen legden een ei. 

Ook was een brahma-hen met twee piepkleine chabo-kuikentjes van Jolanda Akkerman een echte publiekstrekker. Iedereen wilde even kijken hoe dat toch kon, zo'n grote hen, met zulke kleine kuikentjes.

De Serama's op de stand van Andries Vinke zijn gewoon supertam en zitten bij verschillende mensen en kinderen op de hand of op de schouder. Ook hier merk je weer dat het een populair ras is op het moment.

Uiteraard zijn de konijnen ook vertegenwoordigd. Een groot deel van de leden van Kampen & Omstreken fokt konijnen en we hadden dus ruim keus uit rassen die we konden meenemen. 

De witte Vlaamse Reus van de familie Van Dijk trok veel bekijks, maar ook de Groot Lotharinger van Jeroen Palland oogstte bewondering. het zwartgrannen kleurdwergje van Klaas Roskam heeft natuurlijk een hoog knuffelgehalte, veel kinderen wilden 'm graag even aanraken of vasthouden, en als laatste was er een Luchs van Wouter Kolk, een ras wat men niet vaak ziet, en daarom juist een leuk ras om eens mee te nemen naar een dergelijk evenement.

Cavia-fokkers hebben we er meerdere van binnen de vereniging, en Harm Jan Gaasenbeek had deze keer een aantal jonge driekleuren meegenomen. Bij kinderen doen deze kleurtjes het heel goed, menig kind is ermee op de foto gegaan.

De diergroep siervogels werd vertegenwoordigd door een koppeltje diamantduifjes van Klaas Roskam, een bonte en een wildkleur. Ze bleven mooi rustig en kregen veel bekijks.

Dan als laatste de toulouseganzen van Jolanda Akkerman. Prachtig mooie vogels van pas negen weken oud, maar nu al heel statig rondlopend. Ze trokken veel bekijks en waren een echte publiekstrekker. Het ganzenhoeden lukte ten dele, maar als er veel publiek liep, vonden ze dat toch ook wel erg interessant. 

Al met al was het een zeer geslaagde dag voor de vereniging en voor de kleindierliefhebberij.. Onze stand kreeg veel publieke belangstelling, en we denken dat we als vereniging ook wel passen op een dergelijk evenement. Veel van onze leden en ook oud-leden kwamen even langs voor een bezoekje, en de nieuwe verenigingsfolder vond gretig aftrek.

Kortom, volgend jaar maar weer.. 

Voor foto's van de dag en onze stand, klik hier