10 januari 2015: Verslag Noordshow 2015

Verslag Noordshow 2015                                                    

De Noordshow is voor de onze vereniging zeer succesvol verlopen.  Drie kampioenen, een jeugdkampioen, een reserve kampioen, en vele andere goede prestaties.

Bij de hoenders liep Peter Kuijs met een big smile op het gezicht rond. Zeer tevreden met een eerste F 96 bij een Buff zwart colombia en daarmee het hoogste predikaat bij de brahma’s.  Bij de dwerghoenders deed Gerrit van Werven het goed met een aantal F predikaten voor Hollandsche krielen. Dirk Jan ten Hove stuurden een trio sussex in, helaas niet met een topscore, maar vooral zijn nogal grote transportkist is in ieder geval wel beroemd geworden. De kist is nog gefotografeerd door de voorzitter van de KLN, Jasper Smelt, wellicht voor in Kleindierenmagazine?

Bij de serama’s ook een inzender, Andries Vinke, die vorig jaar lid is geworden van onze vereniging. Andries heeft zijn kippen keurige manieren bijgebracht want twee van zijn vier dieren bleven keurig op de sokkel zitten dat werd voor beide beloond met een F96 resultaat. “Niet gek zo voor een eerste jaar”, naar eigen zeggen.

Dan de eerste kampioen en winnaar van een gouden tientje, Leon van Werven. Met een lachduif en een U 97 predikaat!  Topprestatie dus! Ook de reservekampioen in deze diergroep is lid in Kampen. Namelijk Koos Prins. Leuk om te vermelden dat dit de laatste show is van Koos, en dan met zo’n resultaat. Hij stopt na vele jaren showen en tomeloze inzet voor de vereniging. Koos, we hopen je nog vaak terug te zien op show..

De titel voor het mooiste dier in de categorie Frankolijn, kwartel of patrijs was voor Gerrit van Werven met een chukar patrijs, die daarmee het familiefeestje bij de Van Wervens compleet maakte.

Over naar de konijnen dan. Gert Meijerink was een tevreden man, met mooie predikaten bij de Vlaamse reuzen, en het mooiste dier van de groep kleurdwerg chinchilla. Als klap op de vuurpijl werd één van zijn Vlaamse reuzen verkocht naar Rusland.

Bij de haaskleur weners ook mooie predikaten (oa een F96) voor Wim Riezebos.  Bij de zilvervossen veel dieren van onze vereniging (Henk Selles en Janneke Slendebroek), een zwarte werd de mooiste van het ras (F96) en deze werd ook één na mooiste van de diergroep kleurpatroon. Voor Janneke ook nog een F bij de havanna’s en bij de Hollanders, blije gezichten daar dus ook. Gerrit van Veen had Alaska’s ingeschreven en niet onverdienstelijk. Mooiste oude en mooiste jonge ram kan je mee thuiskomen. Arend Slendebroek deed het goed bij de klein lotharingers met onder andere twee F resultaten en ook bij de Hollanders zien we Arend & Sabine regelmatig met F resultaten in de catalogus terugkomen.

De russen van Combinatie Bosch deden het meer dan goed met verschillende F’fen (oa een F96,5) en ook bij de polish erg goede predikaten. Twee zwarte kleurdwergen van Klaas Roskam haalden, zoals door Klaas al voorspeld, een ZG. Ook tevreden dus.

Bij de cavia’s twee kampioenen, Bram van Ittersum werd met een solid cinnamonagouti Jeugdkampioen, en zijn vader Alexander haalde de eerste plek met een solid zilveragouti in de reguliere show. Helemaal top! Volgens vele “kenners” had het dier van Bram in de reguliere show ook de eerste prijs behaald. Als klap op de vuurpijl haalde Annemarie Pel het beste mannelijke dier op de show met het dier wat destijds ook tijdens de lekenkeuring op onze clubavond is beoordeeld.  Een mooi stel van de caviaprijzen naar Kampen dus!!

De Noordshow was dit jaar voor het eerst in Assen, op wat schoonheidsfoutjes na, is het een prachtig mooie locatie, waar Kampen & Omstreken zich van z’n beste kant heeft laten zien!!