Hanzeshow 2021

Update 20-12-2021

We kijken ondanks alles als bestuur terug op een zeer geslaagde Hanzeshow. Alle opruimwerkzaamheden verliepen vlot door hulp van veel leden van onszelf maar ook de Zwartewaterfokkers, Nut en Sport Wezep en Sport Veredelt Oldebroek. Veel dank hiervoor. De uitslagen en foto's zijn inmiddels ook te vinden op de website onder de fotopagina en de Uitslagen pagina. 

We hopen dat u als inzender tevreden bent en volgend jaar ook weer van de partij bent. Tips ter verbetering mogen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan nemen we die weer mee naar volgend jaar! Fijne feestdagen!

Update 10-12-2021

Toch nog een tegenvaller van jewelste. De gemeente Kampen heeft gesloten om op advies van de Veiligheidsregio geen vergunning te velenen voor de duiven!. HKSV heeft met ondersteuning van met name de NBS alles op alles gezet om de gemeente op andere gedachten te brengen. Duiven vallen immers niet onder de risicovogels. Helaas hebben al deze pogingen niet mogen baten. Wel willen we de NBS van harte bedanken voor alle uitzoekwerk en ook ondersteuning in overleg met de gemeente. De inzenders van duiven zullen persoonlijk benaderd worden hierover.

Wij zullen in bezwaar gaan omdat de uitspraak die de veiligheidsregio en de gemeente Kampen hier doet nogal gevolgen heeft voor de betrokken liefhebbers maar ook voor de hobby in het algemeen. Maar het is inmiddels te kort dag om deze onzekerheid nu nog mee te nemen.

Het goede nieuws is, de show gaat wel door, alleen met konijnen en cavia's dit jaar dus.

 Update 29-11-2021

De show gaat door!!! Als je als inzenders nog niet gestart was met het voorbereiden van je dieren, dan kan je daar nu alsnog mee starten! Verdere details volgen later

Update 29-11-2021

Op 30 november zal het tentoonstellingsbestuur bijeen komen om te zien hoe de show kan worden georganiseerd onder de huidige maatregelen. Ook de gemeente Kampen is betrokken. Na de vergadering zal de verdere communicatie worden gedaan. 

Update 19-11-2021

De inschrijving is vanaf nu gesloten wegens het bereiken van het maximum aantal dieren! 

Update 18-11-2021

Mede doordat diverse shows op andere plekken (helaas) geen doorgang kunnen vinden, is het aantal inschrijvingen op de Hanzeshow nu al erg hoog. In 2018 en 2019 hebben de we inschrijving ook al eerder moeten sluiten en dat is nu ook het geval. Dit is 5 dagen voor de sluitingsdatum op 24 november. Bovendien is het vrijwel zeker dat op 17 & 18 december nog steeds een verbod geldt op het tentoonstellen van pluimvee, watervogels en loopvogels. Vanavond in de tentoonstellingsbestuursvergadering hebben we dus besloten:

  • Op de Hanzeshow van 2021 zijn geen hoenders, watervogels en loopvogels te zien. Het is zeer spijtig, maar het is niet reeel om de valse hoop te houden dat de maatregelen tegen die tijd zijn opgeheven. Deze inzenders krijgen het inschrijfgeld teruggestort. Eventueel gekochte loten blijven wel gelden.
  • Tot en met morgenochtend 19 november is de show nog open voor inschrijving. Daarna sluiten we deze (voorlopig) omdat we simpelweg denken niet meer dieren te kunnen huisvesten. Het zal een show worden met konijnen, cavia's, oorspronkelijke duiven en sierduiven.
  • De persconferentie op 3 december volgen wij natuurlijk. Blijven de huidige maatregelen gelden, dan kan de show in enigszins aangepaste vorm doorgang vinden. Worden de maatregelen strenger, dan moeten we op dat moment besluiten wat te doen. Afwachten dus...

Update 13-11-2021

Ook na de persconferentie van gisteren houden wij de moed er in. Met de geldende maatregelen van de komende drie weken is het organiseren van de show zeker mogelijk. Maar wij hebben hoop dat het eind december wat verder versoepeld en dat we er weer een gave show van kunnen maken. Kortom: stuur aub wel "gewoon" de dieren in, ondanks alle onzekerheid van dit moment!

Update 26-10-2021:

De vogelgriep is uitgebroken wat op dit moment tot een landelijk tentoonstellingsverbod voor pluimvee heeft geleid. Hoe de situatie op 17 & 18 december is, valt nu natuurlijk moeilijk te zeggen. We hopen van harte dat de hoenders en watervogels toegestaan zijn, maar de Hanzeshow gaat gewoon door, ook als deze diergroepen niet kunnen komen. Kortom, ook fokkers van hoenders, blijf aub insturen, we blijven uitgaan van het positieve!

===========

Op 17 & 18 december 2021 hopen we de Hanzeshow weer te kunnen organiseren!

Het inschrijfformulier en het vraagprogramma zijn beschikbaar. We hebben er weer ontzettend veel zin in en dus is er ook weer een prima keurmeesterkorps samengesteld. Recent is ook bekend geworden dat de Provinciale bondstentoonstelling ook is toegewezen aan de Hanzeshow. Dat betekent: een nog beter gevuld prijzenpakket dus!

Klik hier voor het vraagprogramma

Klik hiervoor het inschrijfformulier als Word document (op een pc/laptop: rechtermuisklik en "link opslaan als")

En hier voor het inschrijfformulier als PDF document

 

Aanplakbiljet2021